Çin’de Kubilay Han Döneminden Kalma 700 Yıllık Mezarlar Bulundu

Çin’in Shandong kentinde arkeologlar, Kubilay Han dönemine ait olduğu düşünülen 12 süslemeli oymalı tuğlalı mezarı ortaya çıkardı.

Çin’de Kubilay Han Döneminden Kalma 700 Yıllık Mezarlar Bulundu
A+
A-

Çin’in Shandong kentinde yapılan kazı çalışmalarında, tahmini olarak 700 yıllık olduğu düşünülen 12 süslemeli oymalı tuğlalı mezar gün yüzüne çıkarıldı. Mezarlar, Büyük Moğol İmparatorluğu’nun önde gelen liderlerinden Cengiz Han’ın torunu Kubilay Han dönemine ait olduğu tahmin ediliyor.

Arkeologlar, Shandong Eyaleti’ndeki Jinan şehrinde yer alan antik mezarları inceledi. Bu çalışma, doğu Çin eyaletinde şimdiye kadar gerçekleştirilen en önemli kazılardan biri olarak kabul ediliyor. Yuan Hanedanlığı’na (1271-1368) kadar uzanan döneme ait olan 1368 antik mezar arasında bu mezarlar öne çıktı.

kubilay

Keşfedilen mezar kompleksinin bir yazıtına dayanarak, mezarların Guo adında bir aileye ait olduğu belirlendi. Yuan Hanedanlığı’na ait olan mezarların birindeki duvar resimleri oldukça iyi korunmuş durumda. Oymalı tuğla duvar resimleri, tuğlalara keski ve ahşap çekiçler kullanılarak yapılmış. Resimlerde saksağanlar ve dallar gibi klasik Çin tasarımları görülüyor.

Kazı çalışmaları sırasında, 60’tan fazla çanak çömlek, porselen eşyalar, bronz aynalar, bakır sikkeler ve diğer kültürel eserler bulundu. Bu buluntular, Yuan Hanedanlığı döneminde bölgede ve çevresinde üretilen porselenlerin incelenmesine yardımcı olacak.

Kubilay Han, 13. yüzyılda yaşamış olan Cengiz Han’ın torunu ve Moğol İmparatorluğu’nun önde gelen bir lideriydi. Kendisi, Yuan Hanedanlığı’nın kurucusu ve ilk imparatoru olarak bilinir. Kubilay Han, Moğol İmparatorluğu’nun kontrolü için akrabaları arasındaki güç mücadelesini kazanarak başkentini bugünkü Pekin olan Khanbaliq’e taşıdı. Hükümdarlığı sırasında, Moğol egemenliğini pekiştirmek ve Çin’de istikrarlı bir yönetim kurmak için çeşitli reformlar gerçekleştirdi. Ayrıca, Kubilay Han’ın en önemli başarılarından biri Çin’in Moğol fethini tamamlaması oldu. Güneydeki son Çin hanedanı olan Güney Song Hanedanı’na karşı askeri seferler düzenleyerek başkentleri Hangzhou’yu fethetti ve böylece Çin’i Moğol egemenliği altında birleştirdi.

3wdefgh

Kubilay Han’ın hükümdarlığı sırasında uluslararası ticareti teşvik etti ve komşu ülkelerle diplomatik ilişkiler kurdu. Yabancı elçileri memnuniyetle karşıladı ve ticaret ağları oluşturmak ve bilgi toplamak için kendi elçilerini gönderdi. Kubilay Han’ın sarayında birkaç yıl görev yapan ünlü Venedikli tüccar ve kaşif Marco Polo da döneminin en ünlü ziyaretçilerinden biriydi.

Kubilay Han, 79 yaşında olan 1294 yılında öldü. Yuan Hanedanlığı, bazı zorluklara rağmen Çin’de hüküm sürmeye devam etti, ancak 1368 yılında Çinli isyancı lider Zhu Yuanzhang tarafından devrildi ve yerini Ming Hanedanlığı aldı.

Bu yeni keşfedilen süslemeli oymalı tuğlalı mezarlar, Kubilay Han dönemine ait önemli bir arkeolojik buluntu olarak dikkat çekiyor. Bu mezarlar, geçmişin derinliklerindeki kültürel ve tarihi değerleri koruyarak bize o döneme ait bilgiler sunmaktadır. Arkeologlar ve uzmanlar bu keşif üzerinde çalışmalarını sürdürerek, Kubilay Han dönemi ve Yuan Hanedanlığı hakkında daha fazla bilgi edinmemize yardımcı olacaklar.

İlginizi Çekebilir: Altın Kolyeler Toprak Kayması Sonucu Ortaya Çıktı

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.