600 Yıllık Papalık Boğası Mührü Budzistowo Mezarlığında Bulundu

Polonya’nın kuzeybatısındaki Budzistowo mezarlığından 600 yıllık bir Papalık Boğası mührü keşfedildi. Mühür, Papa Boniface IX’a ait ve Papalık gücünü simgeleyen nadir bir bulgu.

600 Yıllık Papalık Boğası Mührü Budzistowo Mezarlığında Bulundu
A+
A-

PARSĘTA Arama ve Arama Grubu tarafından gerçekleştirilen bir araştırma, Polonya’nın kuzeybatısındaki Budzistowo adlı köyün mezarlık alanında önemli bir keşif ortaya çıkardı. 600 yıl önce Papa Boniface IX’a ait olan ve papalık gücünü simgeleyen bir Papalık Boğası mührü bulundu.

Papa VI. Paulus döneminde yaşanan bir olaya atıfta bulunan “Papalık Boğası” ifadesi, İspanyol kralı II. Felipe’ye hediye olarak gönderilen özel bir boğayı işaret eder. Bu boğa, papalık arması ve II. Felipe’nin armasıyla işaretlenerek İspanya’ya gönderilmiş ve papalık gücünün İspanya krallığıyla olan bağlarını simgelemiştir.

pp

Keşfedilen Papalık Boğası mührünün, Budzistowo’daki bir manastırda saklanmış olabileceği düşünülmektedir. Büyük ölçüde saf kurşundan yapılan mühürün üretiminde kullanılan kimyasal bileşikler, Sardunya, Kıbrıs, Yunanistan ve İspanya’ya kadar izlendi.

Kołobrzeg Tarih Bölümü Başkanı Dr. Robert Dziemba, Papalık Boğası mührünün orijinal olduğunu belirlemek için fizyo-kimyasal bileşimlerini incelediklerini ve Papa Boniface IX tarafından yayınlandığını tespit ettiklerini söyledi. Ayrıca, mührün Papa’nın bir kararnamesini içerdiği bilgisini de elde ettiklerini açıkladı.

ppp

Mührün Budzistowo’daki eski manastırla olası bağlantıları, araştırmacıların en çok ilgisini çeken konulardan biri oldu. Johann Friederich Wachsen’in 18. yüzyıl kroniklerinde bahsedilen, Papa Boniface IX’un 1397 yılında orada yaşayan Benediktin rahibelerine bir hoşgörü mektubu yayınladığına dair bir kayıt bulunmaktadır.

Belki de yüzyıllar sonra kaybolan Papalık Boğası mührü, dükalığın manastırın kontrolünü ele geçirdiği 1534 kongresi sonrasında atılmış olabilir. Restore edilen mühür şimdi Kołobrzeg’deki Silah Müzesi’nde sergilenmektedir.

İlginizi Çekebilir: 3000 Yıllık Elle Dikilmiş Gemi Denizden Çıkartılıyor

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.