Antik Mezarda Bulunan 2.100 Yıllık Afrodit Madalyonu Heyecan Yarattı

2.100 Yıllık Afrodit Madalyonu, Rusya’da Antik Mezarda Ortaya Çıktı: Geçmişin Gizemli İzleri Aydınlanıyor!

Antik Mezarda Bulunan 2.100 Yıllık Afrodit Madalyonu Heyecan Yarattı
A+
A-

Rusya’nın Taman yarımadasında devam eden kazılarda, 2.100 yıl öncesine ait bir Afrodit madalyonu keşfedildi. Phanagoria adlı antik Yunan kentinde bulunan mezarın sahibi olduğu düşünülen genç bir kızın yanı sıra gümüş küpeler ve yüzükler de ortaya çıktı. Madalyon, Afrodit’i ve on zodyak işaretini tasvir eden kabartmalı sembollerle çevrilidir.

madalyon

Afrodit madalyonu, Aslan burcu için bir aslan, Boğa için bir boğa ve Akrep için bir akrep gibi zodyak işaretlerini içermektedir. Ancak Kova ve Terazi burçlarının sembolleri eksiktir ve araştırmacılar bunun sebebini henüz açıklayamamaktadır. Madalyon, Afrodit’in başını, omuzlarını ve ellerini tasvir etmektedir ve diğer çağdaş ikonografik tasvirlerle uyum içindedir.

Bazı bilim insanları, buluntuların genç kızın Afrodit rahibesi olduğunu kanıtlamak için yeterli olmadığını düşünse de, ölü hediyelerin özellikle madalyonun, genç kızın rahibe olma olasılığını destekleyebileceğini savunmaktadır. Araştırmacılar, mezar ve hediyelerin Afrodit kültüyle bağlantılı olduğunu düşünmektedir, ancak kesin bir rahibe olduğunu belirtmek için daha fazla kanıt gerekmektedir.

3sss 1

Phanagoria’nın antik bir Yunan kenti olduğunu gösteren buluntular, Olimpiyat tanrılarına tapınan ve astrolojiye inanan sakinlerinin en azından MS 1. yüzyıla kadar var olduğunu göstermektedir. Phanagoria, Pers Kralı Büyük Kiros tarafından yağmalanan Teos adlı antik bir şehirden gelenler tarafından M.Ö. 6. yüzyılda kurulmuştur. Taman bölgesinde yapılan kazılarda ayrıca, Pers etkisini gösteren büyük bir demir kılıç ile gömülü bir savaşçının mezarı da bulunmuştur.

İlginizi Çekebilir: Romalı Doktorun Mezarından Tıbbi Aletler Çıktı

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.