Hayatınızı Kolaylaştıracak 15 Pratik Bilgi İle Sorunları Çözün!

Evinizde veya kişisel yaşamınızda karşılaştığınız problemlere çözüm arıyorsanız, işte size pratik bilgiler!

Hayatınızı Kolaylaştıracak 15 Pratik Bilgi İle Sorunları Çözün!
A+
A-

Evinizde veya kişisel yaşamınızda karşılaştığınız bazı problemlerin çözümü için pratik bilgilere ihtiyaç duyabilirsiniz. İşte size hayatınızı kolaylaştıracak 15 pratik bilgi!

brd

1. Bardakların Birbirine Yapışması: Bardakları iç içe koyup üstteki bardağın içine buz yerleştirin. Ardından sıcak su dökerek bardakları kolayca ayırabilirsiniz.

bezay

2. Bez Ayakkabıların Temizliği: Atmaya niyetli olduğunuz bez ayakkabıları yastık kılıfına koyup çamaşır makinesinde yıkayarak ilk günkü gibi temiz ve bakımlı hale getirebilirsiniz.

kav

3. Kavanozlardaki Etiketlerin Çıkarılması: Etiketin üzerine margarin sürüp bekletin, ardından kolayca çıkarabilirsiniz.

sikiaykk

4. Ayakkabının Sıkması: Ayakkabınızı birkaç dakika buhara tutarak veya içine nemli bir bez koyarak ayakkabının açılmasını sağlayabilirsiniz.

goz

5. Gözlük Vidalarının Gevşemesi: Gözlüğün vidasının çıktığı yere vidayı takmadan önce renksiz oje sürerek vidaların sıkılığını koruyabilirsiniz.

sis

6. Ayakların Şişmesi: Ayaklarınızı ve ayak bileklerinizi kolonya ile ovmanız, şişlikleri ve yorgunluğu azaltabilir.

ayakko

7. Ayak Kokusu: Ayakkabının içine karbonat koyarak kötü kokuların önlenmesini sağlayabilirsiniz.

kup

8. Küpenin Kulakta Yara Yapması: Metal alerjisi olanlar için metal kısmı şeffaf ojeyle kaplamak kulaktaki yaraları önleyebilir.

guv

9. Dolapta Güve Oluşması: Portakalın üzerine karanfiller batırarak dolaba yerleştirmek, güve oluşumunu engelleyebilir.

utu

10. Ütünün Çamaşırlara Yapışması: Temiz bir bezle sirke ve tuz karışımını kullanarak ütünün altını silerek, çamaşırlara yapışmasını engelleyebilirsiniz.

kar

11. Evde Oluşan Karıncaları Yok Etme: Karıncaların geçtiği noktalara kahve telvesi dökerek karıncaların evinizi terk etmesini sağlayabilirsiniz.

yag

12. Ayakkabının Su Geçirmesi: Ayakkabınızı akşamdan keten yağı ile yağlayıp sabaha kadar bekletin, sonrasında yağı silerek ayakkabınızın su geçirmemesini sağlayabilirsiniz.

dol

13. Buzdolabının Yeterince Soğutmaması: Buzdolabınızın ayarını yükseltmek yerine bir torba tuzu buzdolabına yerleştirerek enerji tasarrufu yapabilirsiniz. Tuz, dolaptaki nemi emerek daha fazla soğumasını sağlayacaktır.

ssd

14. Buzdolabındaki Kötü Kokuları Önlemek: Buzdolabının kötü kokan kısmına açık bir kase süt koyun ve bir süre beklettikten sonra sütü dökün. Süt sayesinde dolaptaki kötü kokular yok olacaktır.

hal

15. Halıdaki Mobilya İzleri: Koltukların halıda bıraktığı izleri yok etmek için iz olan yere bir buz koyun ve erimesini bekleyin. Daha sonra elektrik süpürgesiyle nemi alarak izleri giderin.

Bu pratik bilgilerle evinizde veya kişisel yaşamınızda karşılaşabileceğiniz bazı sorunları kolayca çözebilirsiniz. Hayatınızı kolaylaştıracak bu pratik bilgileri uygulayarak günlük yaşamınızı daha konforlu hale getirebilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.