Okyanus Tabanında Bulunan Gizemli Altın Küre

Alaska’nın derin sularında bulunan gizemli altın küre, bilim insanlarını şaşırtarak okyanusun derinliklerindeki sırları açığa çıkarmaya yönelik heyecan verici bir keşif sunuyor.

Okyanus Tabanında Bulunan Gizemli Altın Küre
A+
A-

Alaska kıyısı açıklarındaki deniz tabanında ilginç bir keşifle bilim insanlarını şaşırttı. NOAA Okyanus Araştırmaları ekibi, uzaktan çalıştırılan bir su altı aracıyla derin sulara indiğinde, karşılarına çıkan gizemli altın küre büyük bir merak uyandırdı. Bu 10 santimetrelik (4 inç) altın küre, beyaz süngerlerle kaplı bir kayaya sıkıca tutturulmuştu ve içinde bulunan delik bilim insanlarını şaşırttı.

Araştırmacılar, bu gizemli kürenin ne olduğunu anlamak için kafa yordular. İlk öneriler arasında gizemli bir türe ait bir yumurta kabuğu, ölü bir sünger veya bir mercan bulunuyordu. Ancak, hiçbiri tam olarak bu gizemli nesnenin ne olduğunu açıklayamadı. Araştırmacılardan biri, “Bununla ne yapacağımı bilmiyorum” derken, bir başkası da “İçinde kesinlikle büyük, eski bir delik var, bu yüzden bir şey ya içeri girmeye çalıştı ya da dışarıda çıkmaya çalıştı” şeklinde tahminlerde bulundu.

2fsdfs 1

Gizemli altın kürenin dokusu, bilim insanlarını şaşırttı. Plymouth Üniversitesi’nden derin deniz ekolojisti Kerry Howell, “Daha önce hiç görmemiştim. Eğer bu bir yumurta ise bunda kullanılan bir şeyler var demektir. Bu harika gerçekten bir şey: Her ne ise kürenin bize derin okyanus ve orada çeşitliliği çeşitli yaşam hakkında anlatacak yeni bir şeyi var” dedi.

Gizemli kürenin yalnızca tek bir nesne olması da dikkat çekiciydi. Genellikle yumurtlayan hayvanlar yumurtalarını bırakırlar, bu nedenle bu nesnenin ne olduğu ve nasıl oluştuğu büyük bir soru işaretiydi. Bu gizemli nesnenin kökenini ve yapısını anlamak için bilim insanları robotik bir kol kullanarak nesneyi inceledi ve daha fazla çalışma için emme yoluyla toplandı. Ardından, DNA analizi yapmak amacıyla örnekler alındı.

3rdfgdfg

NOAA Ocean Exploration’dan koordinatör Sam Candio, “Derin deniz çok hoş bir şekilde tuhaf değil mi?” dedi. “Bu bulgu karşısında şaşkınlıkla karışık bir hisse kapılsa da, kendi gezegenimiz hakkında ne kadar az şey bildiğimizi ve okyanusumuzun hala keşfedilmeyi bekleyen pek çok sırrını içerdiğini hatırlatıyor.”

Sonuç olarak, bu gizemli altın küre, deniz biyolojisi ve derin okyanusun sırlarıyla ilgili yeni keşiflerin kapısını aralıyor gibi görünüyor. Bilim insanları, bu sıradışı nesnenin doğasını ve kökenini anlamak için çalışmalarını sürdürecekler ve belki de derinlerde daha fazla sırrın beklediğini keşfedeceklerdir. Okyanusun dibindeki gizemlerin çözülmesi için teknolojik ilerlemelerle birlikte, doğanın en derin ve en esrarengiz bölgelerinde daha fazla ışık tutmayı umuyoruz.

İlginizi Çekebilir: Dünyanın En Derin Yeri: Mariana Çukuru

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.