Rekorlar Kitabı’na Giren En Uzun Burunlu İnsan

İngiltere’de 18. yüzyılda doğan Thomas Wadhouse, 19 santimetre uzunluğundaki burnuyla tarihin en uzun burunlu insanı olarak biliniyor. Detaylar haberimizde!

Rekorlar Kitabı’na Giren En Uzun Burunlu İnsan

Tarih boyunca, farklı fiziksel özelliklere sahip insanlarla karşılaşmak mümkün olmuştur. Bu insanlardan bazıları ilginç tavırları veya düşünceleriyle dikkat çekerken, bazıları ise sıra dışı görünümleriyle öne çıkmıştır. İngiltere’nin Yorkshire bölgesinde 1730’lu yıllarda doğan Thomas Wadhouse da, sıra dışı bir görünüme sahip olan ve kendisini tanıyan herkes tarafından “farklı” olarak nitelendirilen bir insandı. Wadhouse’u diğer insanlardan ayıran özelliği ise 19 santimetre uzunluğundaki burnuydu.

22 5

Thomas Wadhouse, uzun bir zaman önce aramızdan ayrılsa da “tarihteki en uzun burunlu insan” unvanını elinde bulundurmaktadır. Bu sebeple, Wadhouse hakkında anlatılan bazı hikayelerde, ondan “Gerçek Pinokyo” olarak bahsedilmektedir. Ancak ne yazık ki, Wadhouse ve yaşamıyla ilgili bilgilere bugün sahip olmak oldukça kısıtlıdır.

Bazı uzmanlar, Wadhouse’un genetik bir bozukluğa sahip olduğunu düşünmektedir. Bu genetik bozukluk, 19 santimetre uzunluğundaki burnunu elde etmesine sebep olmuş ve Wadhouse’u kendi alanında ünlü biri haline getirmiştir. Yaşadığı dönemde, bu sıra dışı burun en azından bölgesel bir ün kazanmasını sağlamıştır.

33 4

Gençlik yıllarında, Thomas Wadhouse gezici sirklere katılmış ve Yorkshire bölgesinde gösteriler yapmıştır. Ancak tarihçilere göre, bu gösterilerin çoğu büyük olasılıkla Wadhouse’un sadece burnunu sergilemesinden ibaretti ve etrafındaki insanların zorlamasıyla düzenleniyordu. Kaynaklarda, Wadhouse’un keskin zekâdan uzak, saf bir insan olduğunu ve hatta bazı kayıtlarda “düpedüz bir aptal” olarak nitelendirildiğini belirten bilgiler bulunmaktadır. Bu nedenle, Wadhouse’un bu gösterilere pek de farkında olmadan sürüklendiğini düşünenlerin sayısı oldukça fazladır.

Gerçek Pinokyo olarak anılan Thomas Wadhouse’un 1780’lerde 50’li yaşlarında hayatını kaybettiği tahmin edilmektedir. Ancak bugün için, Wadhouse’un kişiliği ve yaşamıyla ilgili detaylı kayıtlar maalesef mevcut değildir. Bu yüzden, dünyanın en uzun burunlu insanı olsa da, Wadhouse hakkında hala birçok soru işareti bulunmaktadır.

44 2

Guinness Rekorlar Kitabı’na göre, Thomas Wadhouse, yaşayan en uzun burunlu insan olarak kayıtlara geçmiştir. Kitabın ilgili internet sayfasında, “1770’lerde İngiltere’de yaşayan ve gezici bir ucube sirkinin üyesi olan Thomas Wadhouse’un 19 santimetre uzunluğunda bir burnu olduğuna dair tarihsel kayıtlar bulunmaktadır” ifadesi yer almaktadır. Ancak günümüzde “yaşayan” en uzun burunlu insan unvanı başka bir kişiye aittir.

Kaynak: Haber Pozitif

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.