Elektrikli Otomobil, Kablosuz Şarjla Dünya Rekoru Kırdı

İsrailli girişim Electreon, kablosuz elektrikli yol teknolojisinin tanıtımı için bir başarıya daha imza attı.

Elektrikli Otomobil, Kablosuz Şarjla Dünya Rekoru Kırdı
A+
A-

Seyir halinde şarj olan elektrikli otomobil, 100 saat kesintisiz ilerleyerek rekor kırdı. İsrailli girişim Electreon tarafından gerçekleştirilen bir gösteride, kablosuz şarj teknolojisiyle donatılan bir araç, durmadan yaklaşık 2 bin km yol kat etti. Bu, bir binek elektrikli aracın şimdiye kadar durmaksızın gittiği en uzun süre ve mesafe olarak kaydedildi. Electreon’un Kablosuz Elektrikli Yol teknolojisi, elektrikli araçların menzil kaygısı, yavaş şarj süreleri ve batarya boyutu gibi sorunları çözebilecek potansiyele sahip olduğunu iddia ediyor. Gösteri boyunca, modifiye edilmiş bir Toyota RAV4, kablosuz şarj teknolojisiyle donatılmış bir pistte dairesel şekiller çizerek 1942 kilometrelik bir mesafeyi 100 saatin biraz üzerinde bir sürede tamamladı.

Electreon’un onursal başkanı Reuven Rivlin, bu gösterinin Kablosuz Elektrikli Yol teknolojisinin sınırsız potansiyelini sergilemek için yapıldığını belirtti. 56 farklı sürücünün yer aldığı 5 günlük süreçte araç sadece sürücü değişikliği için anlık olarak durduruldu. Electreon, Mart ayında Toyota ile bir anlaşma imzalayarak kablosuz şarj teknolojisini geliştirmeyi planlıyor.

222 1

Elektrikli araçların menzilini artırmak için çalışmalar devam ediyor. Geçen yıl Mercedes’in elektrikli aracı Vision EQXX, tek bir şarjla 1200 km’den fazla yol kat ederek bir verimlilik rekoru kırmıştı. Batarya teknolojisindeki ilerlemelerle birlikte ticari elektrikli araçların menzili önemli ölçüde artabilir.

Kablosuz ve iletken şarj için elektrikli yollar üzerinde çalışan şirketlerin yanı sıra, Çin merkezli bir batarya girişimi de bin km menzile sahip elektrikli araç bataryalarının seri üretimine geçmeyi hedefliyor. Elektrikli araçlar için daha fazla menzil ve hızlı şarj imkanı, elektrikli araçların yaygınlaşmasına ve karbon ayak izinin azaltılmasına katkı sağlayabilir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.