Hayatı Kolaylaştıran 10 Püf Nokta

Günlük hayatta karşılaşılan sorunları çözmek için kolay ve pratik püf noktaları.

Hayatı Kolaylaştıran 10 Püf Nokta
A+
A-

1. Gül suyuna aspirin atın: Eğer aldığınız gülün hemen solmasını istemiyorsanız gül suyunun içine bir adet aspirin atın. Aspirin, gülün ömrünü uzatmaya yardımcı olur. Çünkü aspirin, suyun pH dengesini düzenler ve gülün daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olur.

püf nokta

2. Kalem tutmakta zorlanan çocuklar için lastik: Çocuğunuz kalem tutmakta zorlanıyorsa, ona basit bir lastikle yardımcı olabilirsiniz. Lastiği kalemin üzerine yerleştirerek, çocuğunuzun kalemi daha iyi tutmasını sağlayabilirsiniz. Bu püf noktası, çocukların el becerilerinin gelişmesine yardımcı olabilir.

po

3. Yağ lekeleri için tuz: Üzerinize yağ döküldüyse, kıyafetinize leke yapmaması için hemen lekenin üstüne tuz koyun. Bu şekilde yağ lekesinden kurtulabilirsiniz. Tuz, yağı emer ve lekenin yayılmasını önler.

po11

4. Kuruyan ojenin akışkanlaştırılması: Çok sevdiğiniz ojenizin tam sürmek üzereyken kuruduğunu mu fark ettiniz? Telaşlanmanıza gerek yok, içine az bir miktar aseton dökün. Aseton, ojenizi yeniden akışkan bir hal almasını sağlayacaktır. Bu püf noktası, kullandığınız ojenin yeniden kullanılabilir hale gelmesini sağlar.

po10

5. Tavanın temizlenmesi için tuzlu su: Tavanın dibi tuttuysa, içine su ve tuz atarak kaynatın. Tava eski haline gelecektir. Bu püf noktası, tavanızın temizlenmesini kolaylaştırır ve temiz bir görünüm kazandırır.

po9

6. Ellerdeki renkli lekeler için limon: Pancar ve nar gibi ellere renk veren bir sebze ya da meyve doğradıysanız, elinize bulaşan lekelerden limon yardımı ile kurtulabilirsiniz. Limon, lekeleri açar ve elinizin temizlenmesine yardımcı olur.

po8

7. Patlamayan ve şekli bozulmayan yumurtalar için tuz: Eğer yumurta haşlarken içine bir miktar tuz atarsanız, yumurta haşlanması sırasında patlamaz ve şekli bozulmaz. Bu püf noktası, yumurtaların daha lezzetli ve sağlıklı bir şekilde haşlanmasını sağlar.

po7

8. Bıçak keskinleştirme için sıcak su: Bıçağınızın keskinliğinin azalması sonucu ekmeği kesmekte zorluk çekiyorsanız, bıçağınızı sıcak suyun içinde bir süre bekletmek, bıçağın keskinliğini geri kazanmasına yardımcı olur. Sıcak su, bıçağın metal yapısını yumuşatarak, bıçağın daha keskin bir hale gelmesini sağlar.

po6

9. Böcek ısırığı için patates: Böceklerin ısırması sonucu oluşan yaralar, kaşıntılı ve acı verici olabilir. Böyle bir durumda, bir patatesi alıp, yaralı bölgenin üzerine koyarak kaşıntı ve kızarıklığın azalmasına yardımcı olabilirsiniz. Patatesin içerdiği enzimler, böcek ısırığından kaynaklanan kaşıntıyı hafifletir ve yaranın iyileşmesine yardımcı olur.

po3

10. Mikrodalgada ısıtmak: Tabakta kalan yemeklerinizi ısıtmak için mikrodalga kullanırken, yemeklerin ortasının soğuk kalmasını önlemek için yemeğin ortasına küçük bir çukur açın. Bu sayede yemek, daha homojen bir şekilde ısınır ve lezzeti daha iyi olur.

po4

İlginizi Çekebilir: İştahınızı Kaçıracak ve Kilo Vermenize Yardım Edecek 10 Yöntem

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.