En İyi Bilinen 12 Filmin Çekildiği Yerler

Unutulmaz filmlerin sıradışı mekanlarıyla yolculuğa çıkın! İşte, Harry Potter’dan Yıldız Savaşları’na efsanevi filmlerin çekildiği yerler.

En İyi Bilinen 12 Filmin Çekildiği Yerler

Filmler, sadece eğlence araçları olmaktan öte, hayatın içinden kesitler sunan, duyguları harekete geçiren ve hayal gücünü genişleten birer sanat eseridir. Bu filmlerin büyüsünde en önemli etkenlerden biri de çekimin yapıldığı mekanlardır. Bazı filmler, çekildiği yerlerle özdeşleşir ve zamanla turistik cazibe merkezlerine dönüşür. İşte, unutulmaz 12 film ve onların çekildiği yerler!

1 4

1. Harry Potter | Oxford – İngiltere
Hogwarts’tan mektup beklediniz mi? Belki o mektup hiç gelmeyecek, ama hala Hogwarts macerasını yaşayabilirsiniz. Harry Potter serisi, çoğunlukla İngiltere’nin Oxford Üniversite Şehri’nde çekildi. Özellikle Christ Church College, filmin birçok sahnesine ev sahipliği yaptı.

2 5

2. Jaws | Martha’s Vineyard – ABD
1974 yapımı “Jaws” filmi sinema dünyasını kasıp kavurdu. Film, New York’taki hayali Amity Adası kasabasında geçse de, aslında çekimleri Martha’s Vineyard’da gerçekleştirildi. Yıllar geçtikçe Martha’s Vineyard, zenginler ve ünlüler için popüler bir tatil yeri haline gelmiş olsa da, filmle ilgili hatıralar hala orada yaşamaktadır.

3 3

3. Inception | Kyoto – Japonya
“Inception”, baş karakter Cobb’un (Leonardo DiCaprio) bir Japon kalesinin dibinde kıyıya vurmasıyla başlar. Bu sahne aslında Los Angeles’ın güneyindeki Pasifik kıyısında çekilmiştir ve kale sonradan dijital olarak eklenmiştir. Ancak Inception’ın bazı sahneleri gerçekten Japonya’nın Kyoto şehrinde, özellikle Nijo Tapınağı’nda çekilmiştir.

4 4

4. Sosyete Polisi, Cehennem Silahı, Pretty Woman | Los Angeles – ABD
Bu başlıktaki tüm filmler ve diziler, Los Angeles, Hollywood’da çekildi. Bu şaşırtıcı mı? Elbette hayır! Hollywood, Amerikan sinema endüstrisinin kalbi olarak kabul edilir ve pek çok ünlü film burada çekilmiştir.

5 3

5. Yüzüklerin Efendisi | Matamata – Yeni Zelanda
Yüzüklerin Efendisi üçlemesi tamamen Yeni Zelanda’da çekildi. Matamata’nın Waikato kasabası ve çevresindeki yeşil araziler, Orta Dünya’nın huzurlu Shire bölgesi olarak kullanıldı. Daha sonra Hobbit üçlemesinin çekimleri için bu bölge yeniden inşa edildi.

6 3

6. Notting Hill | Londra – İngiltere
Romantik komedi sever misiniz? 1999 yapımı “Notting Hill” filmi Shepperton Stüdyoları’nda ve adını aldığı Batı Londra’daki Notting Hill semtinde çekildi.

7 2

7. The Beach | Ko Phi Phi Leh – Tayland
Alex Garland’ın ünlü romanından uyarlanan ve Leonardo DiCaprio’nun başrolünde yer aldığı “The Beach” filmi Tayland’ın muhteşem Ko Phi Phi Leh kumsalında çekildi. Tabii ki, plaj artık ıssız değil; tam tersine bir turistik mekana dönüştü!

8 2

8. Gladiator | Aït Benhaddou – Fas
Gladiator filmindeki ikonik repliklerden biri olan “Benim adım Maximus Decimus Meridius… Öldürülmüş bir çocuğun babası, öldürülmüş bir kadının kocasıyım. Ve intikamımı alacağım. Ya bu dünyada ya da ötekinde.” sözleri Fas’ta söylendi! Ülke genelinde birçok kasabada Gladiator’un izlerini bulmak mümkün.

9 1

9. Godfather, Hayalet Avcıları | New York – ABD
New York, birçok yapıma ev sahipliği yapmış bir şehir olarak Hollywood için önemli bir merkezdir. New York’u gezerken sevdiğiniz dizilerin ve filmlerin izlerine sıklıkla rastlayabilirsiniz. Özellikle “Hayalet Avcıları” filminin ikonik evidiği evi ziyaret etmeyi unutmayın!

10 2

10. Açlık Oyunları | Dupont Ormanları – ABD
“Açlık Oyunları” filminin çoğu sahnesi Kuzey Carolina’da, Asheville, Barnardsville, Black Mountain, Cedar Mountain, Charlotte, Concord, Hildebran ve Shelby gibi kasabalarda çekildi. Bu bölgelerin doğal güzellikleri gerçekten etkileyicidir.

11 6

11. Argo | Kapalıçarşı – İstanbul
Ben Affleck’in Oscar ödüllü filmi “Operasyon: Argo”nun bazı sahneleri İstanbul’un Kapalıçarşı’sında çekildi! Film, 1979’daki Tahran rehine krizi sırasında altı Amerikalıyı kurtarma hikayesini anlatırken gerçekten İran’da çekilemediği için İstanbul tercih edildi. Kapalıçarşı, bugüne kadar birçok Hollywood filmine ev sahipliği yapmıştır.

12 1

12. Yıldız Savaşları | Hotel Sidi Driss – Tunus
Luke Skywalker’ın amcası ve teyzesiyle yaşadığı Tatooine çiftliği, aslında Tunus’ta bulunan bir otel olan Hotel Sidi Driss’tir. Yıldız Savaşları hayranlarının favori tatil mekanı olan bu otel, Tunus’un Berberi kasabası Matmata’da yer almaktadır.

Bu eşsiz mekanlar, unutulmaz filmlerin atmosferini ve büyüsünü yaşamak için ziyaret edebileceğiniz yerlerdir. Filmlerin dünyasına adım atmak ve gerçeklikle hayali birleştirmek için bu destinasyonlarda gezintiye çıkabilirsiniz.

Kaynak: Haber Pozitif

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.