Hidrojenin Geleceğin Yakıtı Olmasının 6 Nedeni

Hidrojen, temiz enerji kaynakları arasında parlıyor ve geleceğin enerji ihtiyaçlarını karşılamak için büyük potansiyele sahip. İşte hidrojenin gelecekteki rolünü belirleyen altı önemli neden.

Hidrojenin Geleceğin Yakıtı Olmasının 6 Nedeni

Hidrojeni en azından 17. yüzyıldan beri , Henry Cavendish’in onu ayrı bir unsur olarak tanıyıp 1766’da isimlendirmesinden önce, yani kimsenin onun gerçekten ne olduğunu bilmesinden yıllar önce kullanmaya başlamıştı.

Hayatımızı zenginleştirmek için büyümeyi kullanmanın çok sayıda yolu var: Onu ısı, ışık, mahsulleri gübrelemek ve hatta uzay yolculuğu için sistemler, bunlardan sadece birkaçı.

Ve hidrojenin yeni kullanımları ve hala ortaya çıkıyor. İşin geleceğinin hayati bir kısmı enerji kaynağının muhtemel altı nedenidir.

Hidrojen en bol bulunan elementtir ve bilinen evrenin yaklaşık %90’ını oluşturur.

hidrojen2

1. Doğrudan CO 2 Emisyonu Yok

Hidrojen bileşikleri (CO 2 ) üretilmez. Hidrojen oksijenle reaksiyona yalnızca elektrik, su ve ısı üretir. Ve karbon içermediğinden CO 2 oluşmaz.

Bu, motorlarda, gaz türbinlerinde, kazanlarda ve yakıt aralığında fosil yakıtlardan hidrojene geçiş yapılmasıyla, doğrudan CO2 emisyonları olmadan güç ve ısı üretiminin gerçekleştirilebileceğini belirten gelir . Tesis, Mitsubishi Heavy Industries’in (MHI) güç çözümlerinin markası olan Mitsubishi Power’ın hidrojen gaz türbini gibi hidrojen teknolojilerine, hidrojen birlikte ateşlemeye ve yakında %100 patlamaya geçiş yaparak geçiş yapabilirler.

hidrojen1

2. Yüksek Enerji Yoğunluğu

Hidrojen hızlı ve yüksek hızda yanar. Oksijenle birleşip ateşlendiğinde oluşur ve ısı açığa çıkar.

Hidrojenin yanıcılığıyla güvenli bir şekilde nasıl başa çıkılacağına dair bilgimiz gelişerek, depolamanın uzun vadeli enerji ihtiyaçlarımız için bir kaynak olarak potansiyeli ortaya çıktı; çünkü artık hidrojenle yüksek verimliliğe sahip daha temiz yakıtlar yapılabiliyor.

Hidrojen değişimi CO2 emisyonu üretir, dolayısıyla temiz elektrik ve ısı üretebilir

hidrojen6

3. Bol ve Çok Yönlü

Hidrojen evrende en bol bulunan elementtir ve çevremizde çok sayıda su (H 2 O) ve hidrokarbonlar olarak da bilinen fosil yakıtlar şeklinde bulunur. Ancak ayrıntılar saf hidrojeni gaz halinde bulunması nadirdir; Tipik seviyeler hacimce milyonda az az. Bu nedenle güvenli bir şekilde enerji elde etmek için fosil yakıtlardan, biyokütleden veya sudan yararlanmanız gerekir.

Günümüzde kullanılan hidrojenin çoğu termal bir işlemle üretilmektedir . Bu, buhar depolama için yüksek teknolojilerden yararlanır ve buhar, hidrokarbonlarla karıştırılarak büyütülerek üretilir. Ancak güneş enerjisiyle çalışan, elektrolitik ve hatta biyolojik işlemlerle giderek daha fazla üretiliyor.

Mikroalgler atık suyu veya biyokütleyi hidrojen parçalamak için kullanılabilir

hidrojen4

4. Depolama Potansiyeli

Güneş ve rüzgar enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen enerji miktarı, hava şartlarına bağlı olarak dalgalanmaktadır. Enerji depolama çözümlerini değiştirebilir, enerji kaynaklarını birleştirmek, ayrılabilir enerji üretiminin kesilmesi, doğasını hafifletir ve yenilenebilir, kanıtlanmış bir etkili depolama sağlayıcısıdır .

Yenilenebilir enerjinin elektroliz yoluyla hidrojene dönüştürülmesi, bu enerjinin daha sonraki bir başlangıç ​​noktasına ve kullanılmasına olanak tanırken, aynı zamanda “dokunmatik” bir enerji kaynağı sağlayan enerji şebekesini stabilize eder. Daha da iyisi, hidrojen açısından önemli kayıplar olmaksızın uzun süreler boyunca depolanabilir.

hidrojen3

5. Endüstriyel Bir Yakıt

Hidrojen ayrıca metal işleme ve kam üretimi gibi enerji yoğun endüstriyel operasyonlar için güç sağlamak için yakıt olarak da kullanılabilir. Ağır sanayinin önünde zorlu bir karbondan arındırma yolculuğu var ve 2021’de dünyanın nihai enerji tüketimi yaklaşık %40’ını oluşturacak .

Hidrojenin, pek çok prosesin elektrikli hale getirilmesi zor olan, azaltılması zor endüstrilerde fosil yakıtların yerini alacak önemli bir araç olması muhtemeldir. Girişimler genel olarak devam ediyor; Çelik üreticisi ArcelorMittal, %100 hidrojenden üretiliyor Doğrudan İndirgenmiş Demirin (DRI) endüstriyel boyutta üretim ve operasyon geliştiriyor .

hidrojen7

6. Güçlü Yatırım

Hidrojen yatırımındaki artış onun potansiyelinin elindedir. Elektroliz kapasitesi 2021’de rekor yüksek seviyeye ulaştı ve 200 MW’ın ek kapasitesi eklendi; bu, 2020’ye göre üç kat daha fazla.

Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) Hidrojen Projeleri Veritabanı yaklaşık 1.500 düşük karbonlu projeyi gösteriyor. Yalnızca 2022’de 676 milyon dolarlık “yeşil” depolama pazarının 2027’de 7,3 milyar değerinde olması bekleniyor . ABD’deki Enflasyonu Azaltma sistemi (IRA), yeşil hidrojen üretimi için önemli sübvansiyonlar sunuyor ve bunun için pazarın daha da hızlandırılması bekleniyor.

Şirketler için onarım merkezlerinin iyileştirme seçenekleri araştırılıyor. Dünyanın ilk endüstriyel yalıtımı yeşil enerji merkezinin inşaatı Utah’ın merkezi sürüyor ve 2025’te faaliyete geçecek. Mitsubishi Power Americas ve Magnum Development arasındaki ortak girişim olan Gelişmiş Temiz Enerji Depolama Merkezi, enerji üreticisi Intermountain’i desteklemek için yeşil kredi olanağı sağlıyor. Elektrik Kurumunun IPP Yenileme Projesi . Merkez , Amerika Birleşik resminin tamamındaki karbondan arındırma çabalarını desteklemek için yeterli miktarda yeşil enerji tutabilecek şekilde genişletilebilir.

hidrojen5

Yarının ve Bugünün Yakıtı

Hidrojenin ömrü ve çok yönlülüğü çok büyüktür; 19. yüzyıldan bu yana elektrik üretimi için faaliyette olan ve yakın zamanda uzay yolculuğu deneyimleri için kullanılacak ve turist kapsüllerini içeren stratosferler kaldırılacak.

Hidrojenin birçok endüstride kullanımı zaten kanıtlanmıştır, ancak hidrojeni “endüstri için karbondan arındırmanın önemli bir dayanağı” olarak IEA’ya göre, karbondan korunmayı desteklemeyi tam potansiyelini henüz fark etmemiştir .

Ancak birçok pratik kullanımın göz önünde bulundurulması, yeni teknolojileri desteklemeye devam etmene ve dünyanın net sıfır emisyona yayılmasında hayati önem taşıyan bir analiz hakkında çok az şüphe var.

İlginizi Çekebilir: Doğayı Taklit Eden Yapraklarla Devrim Niteliğinde Güneş Panelleri Üretildi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.