Teqball: Futbol ve Masa Tenisinin Karışımı Yeni Bir Spor

Tenis kortuna benzeyen bir sahada oynanan Teqball, futbol fanatikleri tarafından ilgi gören, masa futbol kurallarına bağlı bir masa tenisi mücadelesinin heyecanını sunan farklı ve yeni bir spor dalıdır.

Teqball: Futbol ve Masa Tenisinin Karışımı Yeni Bir Spor
A+
A-

Son dönemde popülerliği artan sporlar arasına Teqball da katıldı. Teqball, birçok futbol fanatiği tarafından ilgi gören bir spor dalıdır. İngiltere merkezli bir girişim ve spor olarak çıkan Teqball, birer ya da ikişer kişilik takımlarla oynanır. Teqball, tenis kortuna benzeyen bir sahada, masa tenisi masasını andıran bir platformda oynanır. Oyun, diz, ayak, kafa, göğüs kullanılarak oynanır ve amaç topu karşı tarafa geçirmektir. Top, karşı tarafın masasına bir kere değdikten sonra rakip tarafından karşılanarak geri gönderilmelidir. Takımlar, kendilerine gelen topa üç kez vurma hakkına sahiptirler. Topun yere düşmesi, kaybedilen sayıyı işaretlerken, her kayıp bir puanı rakip takımın hanesine yazdırır. Oyunun galibi, toplamda 12 puana ulaşan takım olur.

t2

Teqball’un en keyifli yanlarından biri oyunun bir hakemi olmasıdır. Ancak bu hakem, bildiğimiz hakemlerden farklıdır. Özel olarak üretilen Teqball masaları teknolojik cihazlarla desteklenir ve birçok hareket sensörü ve kamera ile takip edilir. Telefonlara yüklenen bir mobil uygulamaya bağlı olan bu sensörler, oyundaki hareketleri izler ve gerekli durumlarda topun içeride ya da dışarıda olduğunu, yanlış bir yere çarpıp çarpmadığını ölçer. Skor takibi de yapan bu teknoloji ile oyun tamamen teknolojik bir zemine aktarılmış olur.

t3

Teqball masaları, masa tenis masalarına çok benzemekle birlikte, tamamen bu spor için özel üretilir. Dikdörtgen bir formda olan masa, minimum 500 mm yüksekliğinde olmak zorundadır ve maksimum olarak da 1500 mm yüksekliğinde olabilir. Genel olarak Teqball masasının rengi, zeminin rengi, saha çevresinin rengi ve topun rengi birbirlerinden farklı olmak zorundadır.

Teqball’da oyuncuların kıyafetlerine karışılmaz ancak oyun, doğal yapısı gereği çok hareketli olduğundan biraz daha rahat kıyafetler giyilebilir. Oyuncular genellikle spor şortu ve tişört tercih ederler. Ayakkabılar ise genellikle spor ayakkabısı veya salon ayakkabısı olabilir.

t4

Teqball oyunu, rakip takımların birbirlerine karşı rekabet ettiği bir spor olduğu için, her takımın farklı renklerde kıyafetleri olması tercih edilir. Böylece hakem ve izleyiciler, her takımı kolayca ayırt edebilirler.

Oyuncuların kıyafetleri dışında, Teqball oyunu oynamak için özel bir teqboard gereklidir. Teqboard, futbolun sahasına benzer bir yapıya sahip, özel olarak tasarlanmış bir masa tenisi masasıdır. Oyuncular, teqboard’un karşılıklı iki tarafına yerleştirilirler ve topu birbirlerine atarak oyunu oynarlar.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.