Amerika Kıtasına İlk Göç Eden İnsanların Bazılarının Çin’den Geldiği Ortaya Çıktı

Yeni bir genetik araştırma, Amerika kıtasına ilk göç eden insanlardan bazılarının Çin’den geldiğini gösterdi. Araştırmacılar, Sibirya ve kuzey Çin’in gen havuzuna katkıda bulunan ataların olduğunu keşfetti.

Amerika Kıtasına İlk Göç Eden İnsanların Bazılarının Çin’den Geldiği Ortaya Çıktı
A+
A-

Amerika kıtasına gelen ilk insanlar hakkındaki bilgilerimiz, yeni bir genetik araştırmayla bir kez daha güncellendi. Çalışma, Amerika’ya ilk göç eden insanlardan bazılarının Çin’den geldiğini ortaya koyuyor. Araştırmada yer alan Yu-Chun Li’ye göre, Sibirya’daki yerli Amerikalıların atasal soylarının yanı sıra, kuzey Çin’in de gen havuzuna katkıda bulunduğu belirlendi.

İkinci göç sırasında aynı soyun Japonya’ya yerleştiği ve bu durumun Amerika, Çin ve Japonya’da bulunan tarih öncesi ok uçları ve mızraklardaki benzerlikleri açıklamaya yardımcı olabileceği ifade edildi.

Bering Boğazı’ndaki kara köprüsü üzerinden eski Sibiryalıların Amerika kıtasına geçtiği düşünülüyordu. Ancak, daha yakın tarihli araştırmalar, Amerika kıtasındaki kurucu popülasyonlardan sorumlu eski bir soyun yalnızca annelerden miras alınan mitokondriyal DNA’sında bulunan D4h soyunun, Asya’dan gelen daha çeşitli kaynaklarla bağlantılı olabileceğini gösteriyor.

amerika

Kunming Zooloji Enstitüsü’nden araştırmacılar, D4h soyu için 10 yıl süren bir arayışa çıktı ve sonunda antik soydan gelen 216 çağdaş ve 39 eski bireye ulaştı. Araştırmacılar, zaman içinde oluşan mutasyonları analiz ederek, örneklerin coğrafi konumlarına bakarak ve karbon tarihleme kullanarak D4h soyunun kökenlerini ve yayılım geçmişini yeniden inşa edebildiler.

Sonuçlar, iki göç olayını ortaya çıkardı. İlk göç olayı, buz tabakası örtüsünün en yüksek olduğu ve kuzey Çin’deki iklim koşullarının muhtemelen yaşanmaz olduğu Son Buzul Maksimumu sırasında, 19.500 ila 26.000 yıl önce gerçekleşti. İkinci göç olayı ise, yaklaşık 8.000 yıl önce gerçekleşti ve bu dönemde insanlar Amerika kıtasında çeşitli yerleşimler kurdu.

Bu yeni araştırma, Amerika kıtasına gelen ilk insanlar hakkındaki bilgilerimizi genişletti ve tarih öncesi insan göçleri hakkında yeni ipuçları sağladı.

İlginizi Çekebilir: Aztek İmparatorluğunun En Önemli Tanrıları ve Mitolojisi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.