Dünyanın En Ağır Havucunu Yetiştirerek Rekor Kırdı

Minnesota’dan bahçıvan Christopher Qualley, 10,17 kg ağırlığındaki dev havucuyla dünyanın en ağır havucu rekorunu elde etti.

Dünyanın En Ağır Havucunu Yetiştirerek Rekor Kırdı
A+
A-

ABD’nin Minnesota eyaletinden gelen bahçıvan Christopher Qualley, ikinci denemesinde dünya rekoru kıran bir havuç yetiştirmeyi başardı. 10,17 kg ağırlığındaki bu dev havuç, dünyanın en ağır havucu olarak tescillendi.

Christopher Qualley, dört çocuk babası bir bahçıvan olarak, devasa bitkiler yetiştirmeye olan ilgisini takip etti. “Devasa meyve ve sebze yetiştiren herkesin aklının bir sonu bir dünya rekoru kırma hayali olduğunu düşünüyorum ve ben bir hayali gerçekleştirecek kadar şanslıydım” diyor.

havuç

Havucun bu kadar etkileyici bir büyüklüğe ulaşmasını nasıl başardığı sorulduğunda, Qualley, stratejisini diğer yetiştiricilerin çalışmalarını taklit etmek üzerine kurduğunu belirtiyor. Ona göre, toprak, tohum, hava ve biraz da şans, devasa bitkiler yetiştirmek için en önemli faktörlerdir.

Havuçlar iki yılda bir tohum verdiği için, Qualley daha da büyük bir havuç yetiştirebilme umuduyla tohumları dünyanın dört bir yanındaki diğer dev yetiştiricilere dağıtabileceğini söylüyor.

Guinness Dünya Rekorları sahibi olmanın harika bir duygu olduğunu ifade eden Qualley, gelecekte kabak veya domates gibi diğer sebzelerde de dünya rekoru kırmayı hedeflediğini söylüyor. Onun için bu hobide şansının iyi gittiğini ve daha fazla bilgili ve deneyimli yetiştiricilerin desteğiyle hayallerini gerçekleştirmek istediğini belirtiyor.

3erg

Christopher Qualley’in havuç rekoru, Great Pumpkin Commonwealth başkanı Ian Paton tarafından Guinness Dünya Rekorları’na onaylandı.

Bu rekorla birlikte, Christopher Qualley’nin tutkusu ve yeteneği dev bitkiler yetiştirmek için daha da büyük başarılar eldemeye devam ediyor. Gelecekte dünya rekorlarını kırmayı hedefleyen Qualley, kabak veya domates gibi sebzelerde de rekor denemelerinde bulunmak istiyor. Özellikle 7 pounddan daha ağır olan domateslerin çok nadir yetiştirildiğini belirten Qualley, bu alanda da en iyiler arasına girmek için çalışmalarını sürdürüyor.

İlginizi Çekebilir: Organik Tarım Nedir? Organik Ürün Nasıl Anlaşılır?

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.