Düzenli Egzersiz Bu Riskide Azaltıyor

Yapılan yeni bir araştırma, düzenli egzersizin kanser riskini azaltabileceğini gösteriyor.

Düzenli Egzersiz Bu Riskide Azaltıyor
A+
A-

Yapılan yeni bir araştırma, düzenli egzersizin kanser riskini azaltabileceğini gösteriyor. Araştırmada, egzersiz yapan kişilerin kanser riskinin daha düşük olduğu ortaya çıktı.

Amerikan Kanser Derneği tarafından yapılan araştırmada, 20 yıldan fazla süren takip çalışması sonucunda, düzenli egzersiz yapan kişilerin kanser riskinin diğerlerine göre daha az olduğu belirlendi. Araştırmaya katılanların çoğunluğunun egzersiz yapmaması veya çok az egzersiz yapması, kanser riskinde artışa neden oluyordu.

2dfg

Araştırmada, özellikle meme kanseri, kolon kanseri ve prostat kanseri risklerinde düzenli egzersizin koruyucu etkisi olduğu ortaya çıktı. Yapılan çalışmalar, egzersiz yapmakla kanser riskini azaltmanın yanı sıra, kanser teşhisi konmuş kişilerin yaşam kalitesini artırdığını da gösteriyor.

Düzenli egzersiz yapmanın, kanser riskini azaltmanın yanı sıra, obezite, diyabet, kalp hastalığı ve diğer sağlık sorunlarını önlemeye yardımcı olduğu da biliniyor. Günlük en az 30 dakika egzersiz yapmanın, sağlıklı bir yaşam için gerekliliği artık biliniyor.

3fds

Araştırmacılar, egzersizin kanser riskindeki etkisini daha da araştırmayı planlıyorlar. Düzenli egzersiz yapmanın yanı sıra, sağlıklı bir diyet, sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan kaçınmak, kanser riskini azaltmak için diğer önemli faktörler arasında yer alıyor.

Sonuç olarak, düzenli egzersiz yapmak sağlıklı bir yaşam için önemlidir. Yapılan araştırmalar da gösteriyor ki, egzersiz yapmak kanser riskini azaltmanın yanı sıra, birçok diğer sağlık sorununu da önleyebilir. Bu nedenle, her gün en az 30 dakika egzersiz yapmak, sağlıklı bir yaşam için gerekliliği artık bilinmektedir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.